Pensjonistforbundets medlemsblad, Pensjonisten, har skrevet om neseoljen i sitt blad for februar.
Tett i nesa er ikke noe stas – men nå har en nordmann funnet opp en ny type neseolje som gir mindre risiko for avhengighet enn nesespray.
Da øre-nese-halsspesielisten Paal Bentsen var i spesialistpraksis i Provence, ble han facinert at franskmenns bruk av eteriske oljer. Han savnet også et produkt som kunne hjelpe hans pasienter etter operasjoner og ved problem i de øvre luftveier.

Etter flere år med utprøving for å finne den ideelle sammensetningen, kom han fram til en neseolje laget på basis av olje fra biologisk dyrket oliven tilsatt oljer fra biologisk dyrket eukalyptus, peppermynte, sitron og lavendel. Til å begynne med mikset han neseoljen i laboratoriet sitt selv, men i takt med økende etterspørsel er produksjonen nå i sin helhet overført til et profesjonelt Provence-laboratorium.

 

Neseoljen lanseres nå under navnet Dr. Bentsens neseolje. Naturproduktet er uten kjemiske tilsetninger eller konserveringsmidler. Neseoljen er, ifølge Paal Bentsen, uten bivirkninger, skaper ingen fysisk avhengighet og er effektiv mot plager etter lanvarig bruk av medisinsk nesespray og sårhet i øvre luftveier som følge av tørt inneklima.

Konvensjonell nesespray skal av voksne personer ikke brukes lengre enn ti dager i strekk. I en artikkel publisert på Forskning.no anslår Sverre Karmhus Steinsvåg, avdelingsleder ved øre-nese-hals-avdelingen ved Sørlandet sykehus og professor II ved Universitetet i Bergen, at flere hundre tusen mennesker i Norge kan være avhengig av nesespray. Det omsettes nemlig 10 millioner enheter årlig av de vanligste typene nesespray i Norge.