DR. PAAL BENTSEN OG UTVIKLINGEN AV NESEOLJEN

Dr. Paal Bentsen studerte medisin i Wien i Østerrike hvor han tok sin embetseksamen og promoverte i 1979. Han kom her tidlig i kontakt med urter og naturprodukter som har en lang tradisjon i Østerrike.

Bilde av en kirke i Østerrike
Bilde av doktorutstyr

Dr. Bentsen praktiserte i en årrekke som allmennlege i Norge, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord før han senere videreutdannet seg til øre-nese-halsspesialist i Sverige.

I sin lange karriere som overlege for hode og halskirurgi ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Narvik sykehus, har Dr. Bentsen operert over 6.000 pasienter i alle aldre. Han har fra 1993 drevet en egen øre-nese-halsspesialistpraksis i Narvik.

Bilde av en hytte
Bilde av en dame som bruker nesespray

Som øre-nese-halsspesialist savnet Dr. Bentsen et effektivt middel mot tørre og såre slimhinner i nesen og som også kunne være til lindring etter neseoperasjoner.

Fra 2008 til 2010 praktiserte Dr. Bentsen som øre-nese-halsspesialist i Provence-området i Sør-Frankrike. Han kom igjen i kontakt med urter og ble fascinert av eteriske oljer og deres virkning på pasientene. Han begynte med sin årelange utprøving av disse for å finne et godt hjelpemiddel for sine pasienter og kan nå presentere sin neseolje for et større publikum.

Bilde av Provence-området i Sør-Frankrike
Bilde av flasker med forskjellige oljer
I 2010 begynte Dr. Bentsen å eksperimentere med forskjellige blandinger av basisoljer tilsatt eteriske oljer som hundrevis av hans pasienter over flere år fikk gleden av å bruke. Erfaringer fra disse pasientene har ført til videreutviklingen av dagens neseolje.

Dagens neseolje er laget på basis av en biologisk dyrket og raffinert olivenolje tilsatt biologisk eukalyptus, peppermynte, sitron og lavendelolje. Neseoljen produseres etter Dr. Bentsens spesifikasjoner på et anerkjent laboratorium i Provence i Sør-Frankrike.

Bilde av en flaske med nesespray

Presseansvarlig:
Gründer Dr. Paal Bentsen

Org.nr. 
986 596 062