NY NATURLIG NESESPRAY UTVIKLET AV NORSK ØRE-NESE-HALS LEGE

Den norske øre-nese-halsspesialisten Dr. Paal Bentsen praktiserte 2008-2010 i spesialistpraksis i Provence i Sør-Frankrike, også kalt den eteriske oljens Mekka.

Han kom her i kontakt med urter og ble fascinert av eteriske oljer, franskmenns bruk av disse i hverdagen og ikke minst den eteriske oljens virkning på hans pasienter.

Ettersom han savnet et bra og effektivt produkt som kunne hjelpe hans pasienter med postoperative problem og ved andre problem i de øvre luftveier, vokste ideen fram om å utvikle et godt hjelpemiddel til sine pasienter.

Etter år med utprøving av forskjellige eteriske oljer for å finne den ideelle sammensetningen har han nå kommet fram til en balansert blanding som hjelper hans pasienter.

Dagens neseolje er laget på basis av olje fra biologisk dyrket oliven tilsatt oljer fra biologisk dyrket eukalyptus, peppermynte, sitron og lavendel.

Tidligere har han selv mikset neseoljen på sitt laboratorium i sin praksis, men da etterspørselen etter hans neseolje har økt har han nå startet produksjonen av sin neseolje i Provence.

Sammensetningen av hans utvalgte eteriske biooljer er velduftende og gir også velvære for kropp og sjel.

Neseoljen er et helt naturlig produkt uten noen kjemiske tilsetninger eller konserveringsmidler.

Neseoljen har vært brukt av mange av hans pasienter over flere år og har ingen kjente bivirkninger.

ET GODT ALTERNATIV

DR.BENTSENS NESEOLJE er også et utmerket produkt for de som har pådratt seg bivirkninger etter bruk av vanedannende medisinske nesespray.

DR.BENTSENS NESEOLJE brenner ikke og pga den unike sammensetningen og blandingsforholdet av de eteriske oljer føler man at nesekanalene og bihulene åpner seg.

DR.BENTSENS NESEOLJE reduserer sårhetsfølelsen i de øvre luftveier som følge av f.eks tørt inneklima.

DR.BENTSENS NESEOLJE gir en følelse av velbehag, gir ingen bivirkninger og skaper ingen fysisk avhengighet.

HVA ER EN ETERISK OLJE?

Ved utvinning av en eterisk biologisk olje brukes det kun biologisk dyrkede urter og vekster. Selve utvinningen av en eterisk olje skjer ved fraksjonert destillering (vanndamp), og er uten noen kunstig eller kjemisk tilsetting.

Eteriske oljer har vært brukt i medisinen i flere årtusen og er på tross av nåtidens lette tilgang på farmasøytiske produkter fortsatt like aktuelle. I Frankrike blir prosessen med utvinning av eteriske oljer strengt kontrollert. Det er kun godkjente laboratorier og farmasøyter som får lov til å blande to eller flere eteriske oljer.

Bilde av flasker med eterisk olje
Bilde av en flaske med olivenolje

OLIVENOLJE

For mest mulig å kunne utelukke allergier på kjerneoljer som f.eks peanøtt, mandel, paranotter og sesam, har Dr. Bentsen valgt å bruke oljen fra fruktkjøttet i oliven.

Den brukes også innvortes for å mildne febertilstander, mot bronkitt, katarer, bihulebetennelse, forkjølelse, influensa og mot nedsatt immunforsvar. Fortynnet i vann er den et godt gurglemiddel mot bl.a. sår hals, forkjølelse, influensa og kretsløpslidelser som forkalkning i blodårene.

LAVENDEL – ANGUSTIFOLIA

Lavendel er viltvoksende i Frankrike og middelhavsområdet, men dyrkes nå også rundt i hele verden. Det finnes flere lavendelarter, avhengig av om det vokser i lavlandet eller i alperegionen. Det mest kjente landområde for produksjon av lavendel er Provence i Sør-Frankrike.

Lavendelurten regnes som en av de mest anvendelige, og er kjent for sin balanserende og beroligende virkning og som har gjort den populær som et effektivt innsovningsmiddel.

Bilde av lavendel
Bilde av sitroner

SITRON – CITRUS LIMON

Den eteriske oljen fra sitron utvinnes av selve sitronskallet og virker generelt styrkende, men også blodstillende, desinfiserende, bakterie- og virushemmende, febersenkende, betennelseshemmende, rensende, avkjølende og kan styrke åreveggene i nesen og lindre kløe.

Den brukes også innvortes for å mildne febertilstander, mot bronkitt, katarr,  bihulebetennelse, forkjølelse, influensa  og mot nedsatt immunforsvar. Fortynnet i vann er den et godt gurglemiddel mot bl.a. sår hals, forkjølelse, influensa og kretsløpslidelser som forkalkning i blodårene.

EUCALYPTUS GLOBOSUS

Eukalyptusoljen har sterke antiseptiske egenskaper og den har tradisjonelt bl.a. blitt brukt mot forkjølelse med tette luftveier og feber. I følge elementlæren virker oljen varmende og uttørkende.

Den eteriske oljen av eukalyptus er et kraftig antibiotikum og regnes for å være veldig god mot infeksjoner i luftveiene som ved forkjølelse, influensa, bihulebetennelse, bronkitt, lungebetennelse og hodepine som følge av tett nese og bihuler. Den kan også virke slimløsende og er effektiv å bruke til inhalering.

Eukalyptusoljen virker stimulerende og oppkvikkende og øker konsentrasjonen. Den eteriske oljen utvinnes ved destillering av blader og greiner fra eukalyptustreet som kan bli 30-40 m høyt.

Bilde av eucalyptus globosus
Bilde av peppermynte

MENTHA X PIPERITA

Peppermynte er en flerårig plante som kan bli 80 cm høy. Det er en krysning som  opprinnelig ikke har vært viltvoksende i naturen. Urten dyrkes som både krydder og  medisinplante i tempererte områder i hele verden. Selve oljen utvinnes ved damp-destillasjon av planten og hovedinnholdet er mentol.

Peppermynten blir ofte brukt i hoste- og slimløsende te. Den eteriske oljen av peppermynte har en lett og forfriskende duft som virker styrkende og oppfriskende.

Oljen har en antiseptisk og krampeløsende virkning på luftveiene og er fin å bruke til inhalasjon. Den kan også virke effektivt mot forkjølelse, influensa, astma, bronkitt, mot slimdannelse, bihulebetennelse og hoste.

PRODUKTINFORMASJON

Neseoljen for velvære kan brukes av alle.

På små barn fra 2 år kan oljen smøres på UNDER nesen UTVENDIG.

For voksne gir 1 spraydusj i hvert nesebor morgen og kveld økt velvære for nese og bihuler.

Det oppfordres ellers til hver enkelt å prøve seg fram til hvilken mengde med neseolje som føles behagelig.

Personer med kjent allergi mot noen av innholdsstoffene må vise varsomhet ved utprøving.

Bilde av en flaske med neseolje

Presseansvarlig:
Gründer Dr. Paal Bentsen

Org.nr. 
986 596 062